torstai 8. toukokuuta 2014

Hyvinvointi heppailee!

Hyvinvointi-ilmiötä tutkivat Alexandra Mandalios, Essi Nousiainen, Henna Orrainen ja Noora Miettinen ovat kiinnostuneita eri liikuntalajien vaikutuksesta psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. He ovat viikon aikana kokeilleet uusia liikuntalajeja ja tutustuneet siis ilmiöönsä itse tekemisen ja kokeilemisen kautta.
Tänään vuorossa oli ratsastus. Tytöt suuntasivat Sipooseen Savijärven kartanolle jo heti aamusta mediatiimiläinen Tiia Lempisen kanssa. Tallissa odotti Lili-niminen hevonen, joka yhdessä harjattiin valmiiksi.


Puunausta.


Tyytyväinen hevonen!


Alkulämmittelyä.


Konissa riitti vauhtia!


Alkulämmittelyn jälkeen tytöt kävivät vuorotellen tutustumassa ratsastuksen alkeisiin. Kaikkia askellajeja treenattiin: käyntiä, ravia ja laukkaa.

Henna ja Lili poseeraa.


Allu ja Lili ratsastamisen jälkeen.


Lopuksi vielä poseerattiin yhdessä ja käytiin läpi aamupäivän fiiliksiä. "Aluksi pelotti tosi paljon, mutta sitten kun siihen tottui ratsastaminen olikin tosi kivaa!" Noora kertoo. "Aluksi kyllä pelotti, mutta hetken kun oli saanut harjoitella ni se olikin sikasiistii! Tuli hyvä fiilis kun löysi esimerkiksi keventämiseen oikeen tekniikan ja onnistui ratsastamaan ihan itse", Henna lisää.

Myös eläimen läsnäolosta ja fyysisestä haastavuudesta tytöt antoivat lisäpisteitä. Ratsastaminen olikin aika rankkaa!


Teksti ja kuvat: Tiia Lempinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti